Секој миг се очекува продолжение на 81-та собраниска седница, по информацијата од Владата за францускиот предлог – преговарачка рамка за ЕУ.

Како што е предвидено, на денешната седница треба да се обрати премиерот

Димитар Ковачевски.

На оваа и претходеше седницата на која свое обраќање имаше претседателката на ЕК, Урсула фон дер Лајен.