Премиерот Димитар Ковачевски ќе одржи прес-конференција во 20 часот и 30 минути, најави Владата. Ова е прво обраќање на Ковачевски во јавноста околу новиот текст на францускиот предлог за деблокирање на македонските евроинтеграции, кој денеска пристигна во Скопје.