Дамјановски: Лустрациска комисија и со проверката на изборните листи на кандидатите го крши Уставот; Некој ќе одговара за политичките хајки со кои проминентни интелектуалци беа прогласувани за кодоши; Не се согласувам со одлуката на Стевче Јакимовски да се кандидира за градоначалник