Европските народи се договорија да не заборават, но да си простат. Заради иднината. Давањето етнички карактеристики на фашизмот е неприфатливо!, напиша премиерот Зоран Заев на социјалните мрежи Фејсбук и Твитер.

Темните страници од балканската и европската историја не треба да бидат пречка за иднината.