Од:

and

Под лупата на СЈО:Скап шопинг на ВМРО-ДПМНЕ платен од администрацијата

Од куќи во сиромашните сокаци на Шуто Оризари до вили среде срцето на стариот град Охрид – од ВМРО-ДПМНЕ не биле пребирлив каде да купува имот се додека им се можело. А најмногу купиле во последните три години. СЈО сега истражува како се полнеле сметките на партијата за да се стигне до имотот вреден 60 милиони евра, но и како се финансирале изборните кампањи. Се испрашувааат донаторите кои претставуваат најголем дел од приходите на партијата. Кој е профилот на просечниот донатор, кој донира и зошто донира – во светло на истрагите на СЈО НОВАТВ подготви видео кое прикажува нови моменти, но и ги сумира нашите повеќемесечни истражувања од минатата година.

 

Погледнете:

 

(ВИДЕО) Над законот: Како ВМРО ДПМНЕ стана земјопоседник во три години

Донации во ВМРО ДПМНЕ: Фиктивни донатори и сиромашни службеници

Како администрацијата донирала 1,5 милион евра за ВМРО ДПМНЕComments are closed.