НОВА Ве потсетува на роденденот на Боб Марли. Неговата музика и неговите пораки за единство и почит кон хуманоста идивидуалноста и слободата се доволна причина да потсетиме дека Боб Марли е универзална вредност која треба да остане во колективната меморија на човештвото.