На патниот правец Тетово – Попова Шапка поради врнежи од снег задолжителна е употреба на зимска опрема за сите видови на возила, информира АМСМ.

Во сила се забраните за камиони на патниот правец Гостивар – Кичево преку планинскиот премин Стража, како и на патот R1202 Дебар – Маврово, а во 10.30 часот беше укината е забраната на патот Крива Паланка – Г.П. Деве Баир