Д-р Мехмедовиќ: Вакцинирањето по 45 дена од прележувањето на ковид-19 е препорака од релевантни инстутуции

Да се разбереме, вакцинацијата кај оние што ја прележале болеста нема да биде опасна, ниту ќе остави некакви последици по нивното здравје. Вакцинацијата ќе биде безбедна...

Австрискиот министер за здравство со препорака: Работете од дома каде што е можно

Австрискиот министер за здравство, Волфганг Микштајн препорача повторно враќање на работа од дома поради зголемениот број на заразени со коронавирусот во земјата. Микштајн за дневниот весник...

СЗО со препорака: Против ковид-19 со коктел од антитела, „Регенерон“ да ги намали цените

Комисија на Светската здравствена организација (СЗО) денеска препорача употреба на коктели од антитела против ковид-19 што се развиени од компаниите „Регенерон“ и „Рош“ за пациенти со...

Препорака од ЕЦДЦ: Вакцинирање против ковид-19 на деца од 12 години само ако се во ризична група

Земјите-членки на Европската Унија (ЕУ) пред да почнат да ги вакцинираат адолесцентите против ковид-19, треба да го земат во предвид глобалниот недостиг на вакцини, соопшти денеска...