Судот одлучи таа да остане во притвор до правосилноста на пресудата. Судскиот совет информираше дека го одбил барањето на Ѓорѓиевска да се одложи судењето поради смртта на татко ѝ во саботата, но поради празникот и неработните денови истото не можело да биде прифатено.

Скопјанката Ангела Ѓорѓиевска (22) и во повторниот судски процес за убиството на Пино Секондо, денеска е осудена на 19 години затвор, откако скопска Апелација ја укина првостепената осудителна пресуда со која беше осудена исто на 19 години затвор, во јули минатата година. Осомничениот извршител Али Фуркан е во бегство, а Ангела се гони за помагање на убиството.

Судот реши таа да остане во притвор, до правосилноста на пресудата. Судскиот совет информираше дека го одбил барањето на Ѓорѓиевска да се одложи судењето поради смртта на татко ѝ во саботата, но поради празникот и неработните денови истото не можело да биде прифатено.

Георгиевска на првото судење изјави дека не е виновна и дека не сторила ништо од тоа што ја товарат, а во предистрагата била два пати на полиграфско тестирање, според кое ја зборувала вистината.