Жан Митрев бара од странските амбасади да го следат судскиот процес против него и болницата

Докторот Жан Митрев и клиничката болница „Жан Митрев“ испратија писма до амбасадите на САД, Франција, Германија, Велика Британија, Холандија и до Делегацијата на ЕУ во државата...

Грчкиот суд го прекина судскиот процес против 24 хуманитарни работници обвинети за шпионажа, во тек е друга постапка

Судот на грчкиот остров Лезбос денеска ја прекина постапката против 24 хуманитарни работници на островот, обвинети за шпионажа, со што заврши спорниот судски процес што беше...

Јанакиески призна дека е виновен за набавката на кинеските автобуси, Јанушев се пожали дека не го разбрал обвинението

Поранешниот министер Миле Јанакиески, Снежана Филиповска-Павлевска, претседателка на комисија за спроведување на јавна набавка и Јулијана Јанкуловска-Атанасова, член на комисијата признаа вина дека ги прекршиле правилата...

Нема кривично да одговара: Прекината судската постапка за В. Вилијамс

Повозрасната од сестрите Вилијамс првично беше обвинета за предизвикување на судир со возило со кое управуваше 68 годишната Линда Барсон која се здоби со лесни телесни повреди. Но, полицијата подоцна објави дека се откриени докази што упатуваат дека Венус прописно влегла во раскрсницата и дека нема вина за предизвикување на насреќата