Десетици луѓе беа заробени неколку часа во тунелот под Ламанш, откако запре возот што патуваше од Кале до Фокстон, јавува „Би-Би-Си“.

Според снимките што се појавија на социјалните мрежи, патниците го напуштиле возот и биле евакуирани преку тунел за вонредни ситуации.

Патниците потоа биле транспортирани до терминалот во Фокстон, Кент.

Компанијата која управува со возовите под Ламанш соопшти дека алармите на возот се активирани и дека во тек истрага.