Бионички човек полн со вештачки органи, синтетичка крв и роботски екстремитети е поставен во Научниот музеј во Лондон.

Човекот кој се нарекува Рекс- може да се насети предмети пред него со рeтинални импланти и кохлеарни импланти за да му се дозволи на слуша.

Продуцентите на Британската телевизиска програма беа во контакт со докторот биолог од Зерок Университѕ, а Рекс беше направен од тим на експерти за правење на роботи.