Бразил во изминатите 24 часа регистрира 39.483 новозаболени лица со Ковид-19 и 1.141 смртни случаи, соопшти бразилското Министерство за здравство.

Со тоа вкупниот број на инфицирани во земјата се искачи на 1.228.114 милиони лица, со што Бразил е на второ место зад САД и има двојно повеќе заразени лица од Русија која е на трето место.

Бразил е на второ место и по бројот на починати од последици од Ковид-19.