Шекспир ќе се игра во Битола

Tеатарот од Битола се подготовува за интернационален театарски фестивал кој ќе биде посветен на делата на Шекспир, „Битола Шекспир фестивал“.

Министерството за култура одговара на Советот на СДСМ

Министерството за култура со одговор дека се неприфатливи и неаргументирани оценките на Советот за култура на СДСМ за Годишната програма за поддршка на проекти од национален интерес во културата за 2013 година.

Црвен фустан за победа

Економската криза и во САД, во свечените денови на инаугурација на претседателот Обама, го намали бројот на баловите, но не и сјајот на свеченостите.