Модни камиони

Прво, во американските градови се појавија камиони со храна кои играа улога на мобилни ресторани, што потрошувачите ги „проголтаа“.

Раѓање на кит убиец во живо

Посетителите на на водниот забавен парк во Сан Диего, САД, имале исклучително ретка прилика да видат како се раѓа кит. Ова е шесто пораѓање на женката кит убиец во паркот во Сан Диего, кој постои 49 годин. Женката е стара 37 години.