Заев од Сараево бизнис форум: Време е регионот да го гледаме како инвестициски потенцијал

„Силно го поддржувам процесот на создавање единствен пазар на Западен Балкан и очекувам да се зголемува бројот на држави кои ќе учествуваат во отстранувањето на пречките...

Новиот црногорски премиер Абазовиќ го поддржува „Отворен Балкан“

Премиерот на Црна Гора, Дритан Абазовиќ изјави дека ja поддржува регионалната иницијатива „Отворен Балкан“. Тој за приштинската телевизија Кљан Косова изјави дека „Отворен Балкан“ е дизајниран да...

Красниќи: Се декларирам целосно невин, се срамам да живеам во време на ваков вид хомосапиенс

Поранешниот портпарол на Ослободителната војска на Косово (ОВК) и поранешен претседател на Собранието на Косово, Јакуп Красниќи, пред Специјализираните совети на Косово (ССК) изјави дека не...