Експлозија во хемиска фабрика во Словенија, повеќе од 10 лица се повредени

Утрово (8:30 часот) избувнал пожар во хемиската фабрика „Меламин“, во словенскиот град Кочевје на што претходела силна експлозија, информираат локални медиуми. „Служби за интервенција се наоѓаат...

Министерска конференција во Тирана за укинување на бариерите во туризмот во Западен Балкан

Министерска конференција за Западен Балкан насловена „Укинување на бариерите за одржлив развој на туризмот“ ќе се одржи денеска во Тирана, во организација на Регионалниот совет за...