Новиот Клинички центар ќе се гради надвор од Скопје, кај обиколницата

Претходната власт правела перење на мозок на граѓаните бидејќи на местото каде што неколку години стои само дупка планирале да градат само интерни клиники, а не нов Клинички центар за кој се задолживме 90 милиони евра, вели за НОВА министерот Таравари

Познати факти за мигрената

Кои се општите митови и вистини, третмани и симптоми на мигрената? Мигрената е епизодна и тешка форма на главоболка, објаснува д-р. Џилијан Форер. Вообичената главоболка е...

Создавање на неврохирургот

Хенри Марш опишува како засакал да ги оперира мозоците на своите пациенти БОЛЕСТА, ќе напише Сузан Зонтаг, е „ноќната страна на животот“. Во својот бестселер мемоар...