Лук Аткинс е првиот човек во светот кој скокна без падобранец од 7,6 километри висина, во мрежа која го пречека на земјата, пренесе Канал 4.

Мрежата која го пречеа долу има површина од 30 метри квадратни.

Целиот настан беше пренесуван во живо на американските телевизии. Повеќе во видеото: