Годинешен добитник на високото државно признание „11 Октомври“ за животно дело во областа на науката и образованието е проф. д-р Атанас Вангелов, филолог.

За животно дело во областа на културата и уметноста, наградата им се доделува на Павле Кузманоски, академски сликар, Бедиа Бегова, актерка и Махи Несими, политиколог.

Оваа одлука стапува во сила од денот на донесувањето и ќе биде објавена во „Службен весник на РСМ“.

Наградата ќе им биде врачена на добитниците на 11 октомври 2021 година (понеделник) во 12 часот во Собранието на Република Северна Македонија.

Претседател на Одборот за државната награда „11 Октомври“ Џевдет Хајредини.

(А.В)