Од направени 1.192 тестови изминатите 24 часа , регистрирани се 48 нови случаи на КОВИД-19. По градови сликата изгледа вака: Скопје – 42, Кавадарци – 3, Гостивар – 2 и Прилеп – 1. 
Од вкупниот број на позитивни 48, регистрирани се 7 реинфекции.
Во текот на изминатите 24 часа,  се регистрирани 2 починати лица  од: Струга (64г) и од Прилеп (63г) . И двете лица се починати во болнички услови.
Од вкупниот број на починати лица 2 и кај двете се регистрирани коморбидитети.
Бројот на активни случаи изнесува 1.834.