Две лица се повредени кога поради невнимание при замена на цевка за плин, монтирање и демонтирање на плинска боца на патничко возило дошло до експлозија и запалување на инсталацијата за плин на возилото.

Повредените се наоѓале во каналот под возилото кога дошло до експлозијата од која што внатрешноста на истото целосна изгорела, а двајцата се здобиле со изгореници од втор степен во пределот на рацете и лицето, а опожарена била и гаражата.

Со возило на итната медицинска помош повредените биле пренесени во медицинскиот центар во Куманово, а пожарот бил изгаснат од противпожарната единица во Куманово.