СЈО во овој момент располага со доволно материјални и вербални докази за отворање истрага под името Таргет, за незаконско прислушување во период од 2008 до 2015 година, кога според она што го соопшти обвинитеката Фатиме Фетаи бил прислушувани најмалку 5.827 телефонски броеви. За што осомничени се 10 лица, кои биле на раководни позиции или вработени во УБК. Ова е веста на денот, но погледнете ги и другите вести во видео пресек од една минута со Соња Трајковска.

За оние кои немаат време да исчитаат се НОВАТВ споделува кус видео преглед на главните вести секој работен ден во верзија на македонски и албански јазик. Останете информирани.