Ирачката полиција во градот Киркук во Ирак, уапси момче обвиткано со експлозив, само неколку моменти пред да го активира.

На видео снимката од апсењето се гледа моментот кога двајца полицајци го држат момчето, додека трет внимателно му го вади експлозивот од појасот.

ZhrktkqTURBXy9lODdmZjkzMTg0OGQzNzAxZjJiNTRkYTlhOWU5ZjM4Zi5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Медиумите наведуваат дека има 12 или 13 години и дека експлозивот го крие под дрес на фудбалерот Лионел Меси. Момчето за кое се сомнева дека планирало да го активира експлозивот пред џамија, потоа почна да плаче,по што специјалците го ставија во автомобил и го одведоа.

https://www.youtube.com/watch?v=0_byJI8zJl4