Со пет номинации за Оскар, вклучувајќи ја наградата и за најдобар филм – Zero Dark Thirty, на Кетрин Бигелоу е хит во кино-салите ширум САД. Насловот е војничка шифра, буквално преведено „Нула, темница, триесет“, што означува „Глуво доба во ноќта“ а асоцира на времето кога била изведена акцијата. Филмот веднаш повлече контроверзи за тоа што во него е факт, а што фикција.

Превземено од Voice of America