Пред неколку моменти, мајка со своето дете се лизнала и паднала во реката Вардар, во близина на Музејот, пренесува Алсат.

Мајката и детето биле спасени од неколку млади момчиња кои влегле во реката и успеале да ги извлечат. Количката останала во реката.