Струмица од денес има нова детска градинка со современ ентериер. Фотографиите што ги објавуваме покажуваат иновативни решенија за најмладите, и современо уреден простор кој ќе биде пријатно катче за нивен престој додека родителите им се на работа, или пак вложуваат во воспитување и едукација на нивните најмили уште од најрана возраст.
„Ентериерот на новата детска градинка во Струмица.
Рај за очи, со преубави занимални, со потребните реквизити за дечињата, со простор за куклен театар и што ли уште не“, објави градоначалникот на Струмица Костадин Костадинов промовирајќи ја детската градинка.