Ноќта на вештерките, или популарно познатиот настан „Халоуин“ (Halloween), се одржува секоја година на 31.октомври во повеќе земји од светот, а во превод значи сеќавање на мртвите, на светците и на мачениците.

Според верувањата, традицијата за Ноќта на вештерките потекнува од Келтите а во суштината се пагански ритуали.

Низ светот, многумина за оваа вечер ја изразуваат својата креативност низ костимите, а следните фотографии говорат за дел од случувањата низ светот и некои од најкреативните маски.

breeee

bree3

bree4

И познатите не испуштија на сцоијалните мрежи да се пофалат за својата креативност, меѓу нив ги издвојуваме актерката Хали Бери и пејачката Кејти Пери, иако Фејсбук, Инстаграм и Твитер се преплавени со фотографии од маските на познатите.

Хали Бери
Хали Бери
Кети Пери
Кети Пери