Голем пожар попладнево избувнал во шумата над Елен Камен во Струга, над патот за Радожда. Жителите се плашат пламените јазици да не ги зафатат и куќите.

Очевидци на местото на настанот велат дека огнот многу брзо се шири поради силниот ветер.

На терен се екипи на противпожарната бригада, но силниот ветер го отежнува гаснењето.