Обвинителството за НоваТВ: Додека не се изготви обвинителниот акт, сѐ е шпекулација за одговорноста за пожарот во тетовската болница

Додека не се изготви обвинителниот акт, сѐ е шпекулација за  одговорноста за пожарот во тетовската болница, сепак актот сѐ уште се изготвува. Кога тоа ќе биде...

Изгоре возило во училиштен двор во Крива Паланка

Попладнево во училишниот двор на основното општинско училиште „Илинден”, Крива Паланка опожарено е возило, сопственост на вработен во оваа воспитно-образовна установа. Според информациите од Територијалната противпожарна...

Арсовска ќе ги награди скопските пожарникари за брзата реакција за гаснење на пожарот во фабриката Треска

„Пожарникарите се хероите на нашиот град. Во знак на благодарност за нивната пожртвуваност и високото ниво на професионалност, донесов одлука да бидат соодветно наградени како одраз...