Речиси во исто време со Фејсбук постот на поранешниот генерален секретар на Град Скопје, Ѓоко Велковски во кој ги образложува причините за неговата одлука да замине од позицијата и да се посвети на советничката улога во Општина Чаир, со соопштение се јавија и од кабинетот на градоначалничката Данела Арсовска во кое информираат дека тој заедно со в.д. директорот на ЈП „Водовод и канализација“, Златко Перински се разрешени во петокот.

„Од функцијата Секретар на Град Скопје во петокот беше разрешен Ѓоко Велковски, а причина за разрешувањето е неговото влијание во спорна тендерска постапка за изведба на пречистителна станица во вредност од 136 милиони евра, средства кои се обезбедени од ЕБОР и ЕИБ. Велковски, во петокот е разрешен заедно со в.д директорот на ЈП „Водовод и Канализација“ – Скопје, Златко Перински поради обиди за влијание кои се сметаат за тенденција која ги потврдува основаните сомнежи на Град Скопје за самоволие и несоодветно постапување во постапката за избор на изведувач во милионски тендер“, се наведува во соопштението од Кабинетот на Арсовска.

Оставка на генералниот секретар на Град Скопје – Разочаран сум од слабиот потенцијал за работа на Арсовска