Полицијата го спречи приодот кон хотелот „Мериот“ на улицата Максим Горки, по утринската закана со бомба. Не беше забележлива паника околу хотелот додека полицијата го обезбедуваше теренот до пристигнување на тимот за проверка.

Полицијата на улица Максим Горки, по заканат со бомба во хотелот „Мериот“
Полицијата на улица Максим Горки, по заканат со бомба во хотелот „Мериот“

Утрово закани со бомби имаше и во хотрелот „Александар Палас“, Скопскиот аеродром, Спортскиот центар „Борис Трајковски“.