Дали случајот со гинекологот кој девет месеци лажел пациентка дека е бремена отвора можност за поголема истрага во која треба да се вклучат МВР и Фондот за здравство? Каде завршувале ембрионите, што се случувало со јајце клетките, зошто нема извештаи за тоа? Имало ли злоупотреба на ваучерите за Ин витро од ФЗОМ? Постојат ли финансиски малверзации? Како гинекологот ги манипулирал сопружниците кои се обидувале да добијат дете? За сето ова, од правен аспект во ПРОЦЕС зборува Ирена Фрчкоска, авдокатка на оштетената пациентка. Во емисијата беше повикан да учестувава и гинекологот Никола Дамчевски на кого се однесуваат обвинувањата, но тој не одговори на поканата.