Гинеколог злоставувал повеќе од 200 жени, Универзитетот Калифорнија плаќа отштета од 244 милиони долари

Универзитетот Калифорнија (UCLA) се согласи да плати отштета од речиси 244 милиони долари за околу 200 жени кои го обвинуваат поранешниот гинеколог Џејмс Хепс во кампусот...

Хичкок во македонска верзија

А, обвинителството нели може да започне истрага по допрен глас? МВР, дали гинекологот бил сам во сето ова? Што се правело јајце клетките, со ембрионите? Кои деца чии се, каде се? Да му се заледи на човек крвта во вените! Како од филмовите од Алфред Хичкок. Овој пат, во македонска режија

Истрагата за гинекологот може да доведе злоупотреби од големи размери

Дали случајот со гинекологот кој девет месеци лажел пациентка дека е бремена отвора можност за поголема истрага во која треба да се вклучи МВР и Фондот за здравство? Каде завршувале ембрионите, што се случувало со јајце клетките, зошто нема извештаи за тоа?

Гинеколог девет месеци лажел пациентка дека е бремена

Гинеколог од Скопје цели девет месеци ја манипулирал и лажел неговата пациентка дека е бремена иако во нејзиниот стомак не постоело никакво бебе. За време на лажната бременост, докторот правел гинеколошки прегледи, мерел грло на матка, вербално ја убедувал дека е бремена, ја терал да прима непотребни лекарства и терапии

Ромите не сакаат базен од 600 000 евра туку пристоен живот

Иницијативата на жени од Шуто Оризари остро реагира на огласот за доделување јавна набавка за изградба на отворен пливачки базен во Општина Шуто Оризари, објавен од Агенцијата за млади и спорт, со вредност од над 600.000,00 евра

Смртност на доенчиња: Најмногу умираат ромските бебиња

Најголема смртност на доенчиња има кај Ромите, а еден од најголемите фактори е недостапноста до матичен гинеколог. Пример е Шуто Оризари каде над 8000 жени десет години се оставени без матичен гинеколог

Смртност на доенчиња: Најмногу умираат ромските бебиња

Најголема смртност на доенчиња има кај Ромите, а еден од најголемите фактори е недостапноста до матичен гинеколог. Пример е Шуто Оризари каде над 8000 жени десет години се оставени без матичен гинеколог