Казнети се 263 пешаци во текот на вчерашниот ден во периодот од 10:00 до 14:00 часот во рамки на спроведената засилена акциска контрола на територијата на Република Северна Македонија за санкционирање на прекршоци што ги прават пешаците.

При тоа 217 санкции се за небезбедно преминување на улица надвор од пешачки премин, 38 за минување на црвено светло…Од нив, информираа денеска од МВР, 81 казна се на територија на СВР Скопје, 39 на територија на СВР Тетово, 36 на територија на СВР Битола,…

За време на контролата регистрирани се и 122 останати прекршоци.

Засилените сообраќајни контроли продолжуваат и во наредните денови.