https://www.youtube.com/watch?v=6x62O8A8qHw

Американскиот актер Кевин Спејси ќе биде избришан од веќе завршен холивудски филм по обвинувањата за сексуален напад на малолетник против него.

Неговата улога во “Сите пари на светот” на режисерот Ридли Скот треба да се преработи и неговите сцени повторно да се појават во филмот. Премиерата се очекува да остане на истиот датум како што беше и планирано – 22 декември.

Спејси, кој ја играше улогата на починатиот нафтен тајкун Жан Пол Гети, ќе го замени Кристофер Пламер.

Обвинувањата за сексуалните напади против Спејси потекнуваат за периодот од средината на 1980-тите до минатата година.

Варајати соопшти дека Спајси снимал две недели и има многу сцени каде тој се појавува сам.

Тој веќе се појавува на кусата најава за филмот, објавена во септември.

Филмот, исто така, е повлечен од годишниот фестивал на американскиот филмски институт (AFI) во Лос Анџелес кон крајот на овој месец.

Тој, исто така, беше отпуштен од хит-серијата „Куќа од карти“, а го напуштија и неговите агенција и публицист.