Зошто во Македонија не се прават трансплантации на бубрег од март минатата година? Со каква цел е стопирано пресадувањето на бубрези? Како се снаоѓаат пациентите? Како со бугарскиот пасош, пациент успеал да добие бубрег во Англија? На оваа тема во ПРОЦЕС говорат Душко Георгиев, Павлинка Балинска и др. Љубенко Трпеновски, сите од Здружението Нефрон.