Дека нема случајности кога е во прашање политиката, поготово високата и светската, говори и натписот од задната страна на сакото на Американската прва дама Џил Бајден која придружувајќи го сопругот, претседателот на САД, Џо Бајден ја почнаа европската турнеја со посета прво на Велика Британија и премиерот Џонсон.

,,Љубов“ е пораката испишана на сакото од модниот бренд ,,Задиг&Волтер“ кое Џил Бајден го носеше врз бел со црни точки фустан.

,,Донесуваме љубов од Америка. Ова е глобална конференција се обидуваме да донесеме единство ширум светот. Мислам дека тоа сега им е потребно на луѓето, да почувствуваат единство ширум светот. Мислам дека тоа на луѓето им е потребно сега, да почувствуваат единство од сите земји  како и надеж по оваа година на пандемија’ изјавила Џил.

Моќна порака во пресрет на сите активности на Американскиот претседател од учество на Самитот на Групата 7 кој почнува денеска во Британското градче Корнвел преку самитите на НАТО и на ЕУ во Брисел.до билатералната средба со Рускиот претседател Путин во Швајцарската метропола Женева.