Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Владо Мисајловски, на прес конференција објави дел од кандидатите за градоначалници од ВМРО-ДПМНЕ за следните локални избори кои ќе се одржат на 17-ти октомври 2021.

– ВМРО-ДПМНЕ на последната седница на Централниот Комитет усвои нови кандидати за градоначалници за претстојните локални избори. Главната карактеристика е што огромно мнозинство се млади, некомпромитирани и нови имиња кои ќе внесат нова енергија, жар и ентузијазам за повеќе работи и многу успеси во развојот на општините, изјави Мисајловски.

Според него, ова се кандидатите кои ќе ја сочинуваат новата генерација на луѓе кои ќе настапат на политичката сцена и ќе го креираат развојот на општините во нашата земја.

– Нашата цел е да одиме на победа, да ги решаваме проблемите и да работиме за развојот на Република Македонија. Изборот е помеѓу стари, компромитирани кадри на власта, и нови луѓе, кои носат свежина и компетентност за големи чекори напред за сите луѓе во Македонија, додаде Мисајловски.

 • Тони Михајловски за Куманово
 • Александар Стојковски за Ѓорче Петров
 • Дарко Костовски – Бутел
 • Жарко Ристески – Македонски Брод
 • Дејан Владев – Свети Николе
 • Димчо Атанасовски – Македонска Каменица
 • Елеонора Рашковска – Берово
 • Зоран Здравески – Чашка
 • Маријан Миленковски – Пробиштип
 • Миле Петков – Виница
 • Александар Китански – Пехчево