Кабинетот на претседателот на Украина реагира на рускиот пратеник кој повика на геноцид врз украинскиот народ. Време е светот да сфати дека Руската Федерација е фашистичка вертикала од милиони луѓе, објави советникот на шефот на Кабинетот на претседателот на Украина, Михаило Подољак на Твитер, коментирајќи го скандалот околу пораката објавена од постојаниот претставник на Руската Федерација при меѓународните организации во Виена, Михаил Улјанов на социјалните мрежи. , јавува дописникот на „Укринформ“.

„Амбасадорот на Руската Федерација во Австрија, Михаил Улјанов ја прогласува потребата од „конечно решение за украинското прашање“ и повикува на геноцид. Повторно слушнато во Европа: „Не се сите Руси како Путин“ и „Треба да дозволиме Северен тек-2 да работи“. Време е да се разбере: Русија е фашистичка вертикала од милиони луѓе“, нагласи Подољак.

Како одговор на благодарноста изразена од украинскиот претседател Володимир Зеленски на социјалните мрежи за новиот пакет воена помош обезбеден од САД, постојаниот претставник на Руската Федерација при меѓународните организации во Виена, Михаил Улјанов објави порака на Твитер, повикувајќи да „нема милост за украинското население“. Подоцна, Улјанов ја избриша својата срамна објава.

Извор: civilmedia.mk