Попладневно на Скопска Црна Гора избувна пожар со кој е зафатена поголема површина со сува трева.

Од Противпожарната бригада во Скопје информираат дека екипи се на терен и интервенираат на гаснење на пожарот.

За пожарот први информираа граѓаните, кои на Фејсбук страницата „Скопје бара чист воздух“ постираа фотографии на кои се во далечина се гледа чад на врвот на Скопска Црна Гора.

Фотографиите се ос ФБ профилот Скопје бара чист воздух.