Денес е убав ден за Македонија. Денес 11 години подоцна победи правдата, ова е прва реакција на семејството Цаноски која ја објави Сефер, синот на бизнисменот Фијат Цаноски по пресудата за уривањето на комплексот „Космос“ според која Никола Груевски, поранешниот премиер доби девет години затворска казна, Миле Јанакиески три години, а поранешниот градоначалник Тони Трајковски четири години затвор.
– Во светот приватниот капитал е светост. Политичката моќ не смее да биде злоупотребувана. Ова не е само победа на правдата за Фијат, ова е победа на правдата за граѓаните на Македонија. Фијат Цаноски и неговата фамилија, како и неговите компании и институции никогаш не земале ниту еден тендер или денар од државата. Никогаш и на никој начин не ја оштетиле својата држава, пишува Цаноски.

Тој вели дека не може да се вратат годините, загубите и стресовите кои ги имале како фамилија со ниту едни пари.

– Загубивме многу но не го загубивме образот и достоинството, се додава во реакцијата на Сефер Цаноски.