Горан и Благородна Ристоски од Копанце се родители на четири деца. Едното им починало во февруари годинава а друго не живее со нив. Сега живеат со синот и ќерката и со таткото на Горан во крајно неповолни услови, заборавени од државата. Мајката и ќерката и двете страдаат од епилепсија и секојдневно примаат лекови кои за нив за скапи. Горан е невработен и нив итно им е потребна помош за барем малку да му се насмевнат на животот.