Прелиминарни резултати: Вакцина на „Фајзер“ и „БајонТек“ со позитивни ефекти кај деца од пет до 11 години

 „Фајзер“ и „БајонТек“, чии вакцини се употребуваат за имунизација на Американците против ковид-19, ги поднесоа прелиминарните резултати до Агенцијата за храна и лекови (ФДА) од испитувањата...

Авторките на дигиталниот учебник по историја: Учење преку примери од секојдневието на децата

Првиот дигитален учебник по историја и општество за четврто одделение. Материјалот за учење по предметот историја и општество за четврто одделение којшто е во дигитална форма...

За десет години Албанија ја напуштиле 60 илјади деца, Мета побара парламентарна анкетна комисија

Албанскиот претседател Илир Мета објави податоци на Евростат, кои покажуваат дека во последните 10 години, над 60 илјади деца ја напуштиле Албанија и првпат побарале азил...

УНИЦЕФ: Децата се најмногу погодени од Климатските промени –кон нив треба да се однесуваме како кон кризи!

„Децата се оние кои ќе бидат најмногу погодени од оваа криза и оние кои најмногу ќе страдаат од нејзините последици во годините што доаѓаат и ќе...