Граѓaните денеска го започнаа протестниот марш во рамките на “Шарената револуција“ знак на револт поради еднопартиските избори. Колоната граѓани ја сочинуваат луѓе од најразлична возраст.

протест оваа _o

Тие носат транспаренти на кои пишува „Шарам, правда барам“ „Избори, без избор нема да дозволиме“ , како и слики од политичари и познати имиња од естрадата кои ги повикуваат да им се придружат.

сликички _o

 

Денешната рута на протестниот марш е СЈО, Собрание и Влада, каде се очекува да заврши маршот. Протестот се одвива мирно придруван со музика и свирежи од присутните граѓани.