Од црно-белите филмови, од кои сè тоа почна до црно-белиот филм кој триумфираше минатата година, погледнете ги сите 84 филмови во историјата на „Оскар“ кои биле прогласени за најдобри.

За 4 минути потсетете се на сите од првиот „Крилја“ од 1928 година – до последниот „Артист“ од 2012 година. За да ги изгледате сите, би ви била потребна цела недела, ако гледате нон-стоп.