Саботната летна бура во Скопје, не ги обесхрабри посетителите да бидат дел од четвртиот ден од неколкудневната роденденска прослава на најстарата општина во Скопје, општината Кисела Вода, соопштија од канцеларијата на општината. На прославата пеел Жељко Самарџиќ, а роденденската кампања се одвиваше под мотото „67 години Моја Кисела Вода“.

Местото на роденденското одбележување беше Расадник каде се собраа над 10.000 посетители, коиво саботата до полноќ уживаа во забавната атмосфера на безвременските хитови на Самарџиќ, како и на омилениот Боби Павловски.

За време на „Културно лето 2022“ над 20.000 посетители беа дел од овие настани, кои уживаа во културно-забавна програма, која се реализираше за првпат по 30 години.

По повод 67 годишното постоење, Општина Кисела Вода, покрај организација на Културното лето во изминатата седмица, секојдневно официјализираше и промовираше седум капитални инфраструктурни проекти за доброто на сите жители на оваа општина.