Режисерот Слободан Унковски говори за неговата најнова претстава „Изгубени Германци“, која е одраз на состојбите во нашата средина.

Тој говори за идеологијата од која се далеку нашите политичари, за слободата и срамот на македонските интелектуалци и уметници.

За ректорот на Универзитетот кој е против професорите. Тој вели дека кога сето ова ќе помине – ќе остане срамот.

Дотогаш останува борбата за слобода, вели Унковски.