Разменети беа мислења односно перспективите за почетокот на преговорите за членство во ЕУ со Северна Македонија.

Бугарската страна ги подвлекла проактивните усилби последните месеци, за решавање на отворените прашања со Скопје, така што да бидат гарантирани правата на граѓаните со бугарско потекло и исполнување на Договорот за пријателство добрососедство и соработка од 2017 година. Очекуваме од Северна Македонија јасни гаранции за тоа, изјавил Стоев на средбата.