Фридом Хаус: Македонија меѓу најлошо рангираните европски земји

Македонија и оваа година е делумно слободна земја според најновиот извештај на Фридом Хаус, „Слободата во светот 2017“. Земјава е меѓу најлошо рангираните европски земји, со вкупно 57 поени на скалата од 0 (најлошо) до 100 (најдобро)